szerző:
Eduline

Kezdődik az új szemeszter, a professzorok pedig visszatérnek az egyetemekre, főiskolákra – és a bárokba.

Kezdődik az új szemeszter, a professzorok pedig visszatérnek az egyetemekre, főiskolákra – és a bárokba. Néhány eldugott New York-i klub megérezte a hétköznapi tudomány vonzóerejét, és alternatív helyszíneket kínál az előadásokhoz és szemináriumokhoz – adta hírül a The New York Times.

Így fordulhat elő, hogy az ember betér egy sörre a sarki bárba, majd hirtelen egy kortárs irodalmi vagy biokémiai előadáson találja magát. A Secret Science Club elnevezésű programban a klubok színpadán neves egyetemi professzorok osztják meg tudásukat az alkalmi diákokkal. 

A New York University neves asztrofizikusa, David Hogg már évek óta visszatérő vendége az egyik New York-i bárnak: előadásaira minden alkalommal több százan kíváncsiak. „Az emberek sokszor nem is tudják, mi érdekli őket igazán, amíg be nem ülnek egy-egy ilyen előadásra. Az órák ingyenesek, senki nem veszíthet semmit, ha eljön” – mondta Margaret Mittelbach író, aki szintén több előadást tartott már különböző bárokban és klubokban. Számos neves professzor előadásait már az interneten is megnézheted – összefoglalónkat itt olvashatod.