szerző:
Eduline

Corvinusos oktatók és hallgatók is csatlakoznak az ELTE Társadalomtudományi Karán szerveződő „figyelemfelhívó szolidaritási és információs sztrájknaphoz”.

A szolidaritási nap november 14-én lesz, a társadalomtudományi kar oktatói és hallgatói így tiltakoznak „a felsőoktatás autonómiáját és az akadémiai tanszabadságot érintő sorozatos beavatkozások, gazdasági átalakítások”, valamint a társadalmi nemek szak megszüntetése ellen.

Corvinusos hallgatók is oktatók is csatlakoznak az ELTE-s akcióhoz, az esemény Facebook-oldalán azt írják, november 14-én fél tízkor a CEU és más egyetemek hallgatóival együtt a Petőfi híd pesti hídfőjétől együtt vonulnak át az ELTE lágymányosi kampuszára, ahol fél tizenegykor angol nyelvű megnyitó előadás lesz.

©

Az ELTE-ről fél tizenegykor átvonulnak a Corvinushoz, az egyetem C épülete előtt 11:20-kor flashmobot tartanak. „Ha Ön oktató a Corvinuson, és órát tart november 14-én, arra kérjük, hogy csatlakozzon a sztrájkhoz, és szánja az óra egy részét arra, hogy a nemi egyenlőtlenségekről és az oktatási szabadságról beszéljenek a hallgatókkal közösen” – kérik az egyetemi tanárokat.

A "sztrájknaphoz" korábban az ELTE BTK kommunikáció, esztétika és filmtudomány tanszéke is csatlakozott, Facebook-oldalukon azt írják, „a november 12-16-i héten zajló óráinkon kitérünk a kurzus témájának genderszempontjaira, már csak azért is, mert van, hogy nálunk az egész kurzus arról szól. Továbbá a társadalmi nemek szak megszüntetéséről, a tanszabadságról, az egyetem függetlenségének megőrzéséről is beszélgetünk majd a hallgatókkal”.

Hallgatói fórum is lesz az ELTE TÁTK-on

A társadalomtudományi karon november 14-én délelőtt a társadalmi nemek tudományáról tartanak negyedórás előadásokat – ahogy arról korábban beszámoltunk, október közepén jelent meg a Magyar Közlönyben a társadalmi nemek mesterszak megszüntetéséről szóló határozat. A rendeletmódosítás szerint a legkésőbb az idei évben genderszakra felvett hallgatók a tanulmányaikat a képzés megkezdésekor hatályos követelmények alapján még befejezhetik.

Délután az Oktatási Hálózat kerekasztal-beszélgetést szervez a felsőoktatás jelenéről és jövőjéről, majd hallgatói fórumot tart a kar hallgatói önkormányzata.

Egyre többen csatlakoznak az ELTE TÁTK-on szerveződő sztrájknaphoz

Az ELTE kommunikáció, filmtudomány és esztétika tanszékének oktatói is csatlakoznak az ELTE Társadalomtudományi Karon szerveződő „figyelemfelhívó szolidaritási és információs sztrájknaphoz". A szolidaritási nap november 14-én lesz, a társadalomtudományi kar oktatói és hallgatói így tiltakoznak „a felsőoktatás autonómiáját és az akadémiai tanszabadságot érintő sorozatos beavatkozások, gazdasági átalakítások", valamint a társadalmi nemek szak megszüntetése ellen.