szerző:
Eduline

A CEU hallgatói is csatlakoznak az ELTE Társadalomtudományi Karán szerveződő „figyelemfelhívó szolidaritási és információs sztrájknaphoz”.

©

A szolidaritási nap november 14-én lesz, a társadalomtudományi kar oktatói és hallgatói így tiltakoznak „a felsőoktatás autonómiáját és az akadémiai tanszabadságot érintő sorozatos beavatkozások, gazdasági átalakítások”, valamint a társadalmi nemek szak megszüntetése ellen.

A CEU hallgatói és oktatók is csatlakoznak az ELTE-s akcióhoz. "Fontos, hogy a CEU más hazai egyetemekkel és kutatóintézetekkel közösen küzdjön a hazai független kutatásért és oktatásért" - írják az eseményük Facebook-oldalán.

A hallgatók délelőtt 9-kor találkoznak a Nádor utca 15. előtt, úgy tervezik, hogy találkoznak a Corvinus Egyetem diákjaival (9:30-kor a Petőfi hídnál), és együtt mennek az ELTE elé.

Korábban a Corvinus és az ELTE BTK kommunikáció, esztétika és filmtudomány tanszéke is csatlakozott a "sztrájknaphoz", Facebook-oldalukon azt írják, „a november 12-16-i héten zajló óráinkon kitérünk a kurzus témájának genderszempontjaira, már csak azért is, mert van, hogy nálunk az egész kurzus arról szól. Továbbá a társadalmi nemek szak megszüntetéséről, a tanszabadságról, az egyetem függetlenségének megőrzéséről is beszélgetünk majd a hallgatókkal”.

Corvinusosok is csatlakoznak az ELTE TÁTK sztrájknapjához

Corvinusos oktatók és hallgatók is csatlakoznak az ELTE Társadalomtudományi Karán szerveződő „figyelemfelhívó szolidaritási és információs sztrájknaphoz". A szolidaritási nap november 14-én lesz, a társadalomtudományi kar oktatói és hallgatói így tiltakoznak „a felsőoktatás autonómiáját és az akadémiai tanszabadságot érintő sorozatos beavatkozások, gazdasági átalakítások", valamint a társadalmi nemek szak megszüntetése ellen.

Hallgatói fórum is lesz az ELTE TÁTK-on

A társadalomtudományi karon november 14-én délelőtt a társadalmi nemek tudományáról tartanak negyedórás előadásokat – ahogy arról korábban beszámoltunk, október közepén jelent meg a Magyar Közlönyben a társadalmi nemek mesterszak megszüntetéséről szóló határozat. A rendeletmódosítás szerint a legkésőbb az idei évben genderszakra felvett hallgatók a tanulmányaikat a képzés megkezdésekor hatályos követelmények alapján még befejezhetik.

Délután az Oktatási Hálózat kerekasztal-beszélgetést szervez a felsőoktatás jelenéről és jövőjéről, majd hallgatói fórumot tart a kar hallgatói önkormányzata.

Egyre többen csatlakoznak az ELTE TÁTK-on szerveződő sztrájknaphoz

Az ELTE kommunikáció, filmtudomány és esztétika tanszékének oktatói is csatlakoznak az ELTE Társadalomtudományi Karon szerveződő „figyelemfelhívó szolidaritási és információs sztrájknaphoz". A szolidaritási nap november 14-én lesz, a társadalomtudományi kar oktatói és hallgatói így tiltakoznak „a felsőoktatás autonómiáját és az akadémiai tanszabadságot érintő sorozatos beavatkozások, gazdasági átalakítások", valamint a társadalmi nemek szak megszüntetése ellen.