Felsőoktatás Eduline

Megállapodtak: a nyugdíjas professzorok nem fizetnek különadót

Elolvasom

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) és a Fidesz frakcióvezetője megállapodott abban, hogy a felsőoktatásban a nyugdíjba menő professzorok, docensek esetében a végkielégítések után nem kell különadót fizetni - közölte Kis Papp László, az FDSZ elnöke szerdán, miután találkozott Lázár Jánossal.

Felsőoktatás Eduline

Bizarr felvételi kérdések az egyetemeken

Elolvasom

A Coronation Street című brit szappanopera elemzése, egy eddig nem létező hangszer hangjának körülírása, valamint a hősök és az őrültek közötti különbség megfogalmazása: többek között ilyen – némiképp bizarr – feladatokkal kellett megbirkózniuk az Oxfordra felvételiző diákoknak az elmúlt években.

Felsőoktatás Eduline

Új felsőoktatási törvény: sok a bizonytalanság

Elolvasom

Ember- és erkölcsközpontú nevelés, csökkenő államilag finanszírozott keretszámok a legnépszerűbb szakokon, limitált vizsgalehetőségek. Néhány kiszivárgott elem az új felsőoktatási törvényből, ami körül viszont még nagyon sok a bizonytalanság. A múlt héten lezajlott VII. Országos Oktatási Konferencián a jövőbeni hangsúlyokat és a változásokat elemezte Antal János, a Vállalkozási Főiskola főigazgatója és Vass László, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora.

Felsőoktatás Eduline

Fejcserék a Diákhitel Központnál

Elolvasom

A Diákhitel Központ Zrt.-nél két új vezérigazgató-helyettest neveztek ki: Lovas Attilát, aki az üzleti területet irányítja, és Nagy Zoltánt, aki a jogi és IT feladatokat tartja kézben - áll a központ által kiadott közleményben.

Felsőoktatás Eduline

Mégiscsak megéri diplomásnak lenni?

Elolvasom

A magas tandíj, a futószalagon "gyártott" diplomások, a felsőoktatás színvonala vagy a diplomás-munkanélküliség miatt újra és újra fellángol a vita azzal kapcsolatban, hogy nem értékeljük-e túl ezt a papírt, viszontláthatjuk-e valaha azt a pénzt, amit az évek során belefektettünk.

1
535 536 537 538 539
562