Felsőoktatás Eduline

Új szakokat indítana a Zeneakadémia

Elolvasom

Alkalmazott zeneszerzés és zenei menedzserképzést bevezetésének szándékáról nyilatkozott Devich János, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE) rektori tanácsadója a Népszabadság szerdai számában.

Felsőoktatás Eduline

Így cseleznek a hamis diákigazolványokkal: tízezreket spórolnak az "áldiákok"

Elolvasom

„Középiskolás diákmatrica alkuképes áron. Eredeti, hologramos, nem lekapart, papírján található” – az internetes apróhirdetési oldalakon százával jelennek meg hasonló hirdetések, amelyek nyolc- és tizenötezer forint között kínálják az utazási kedvezményekre feljogosító matricákat. Bár a lebukás büntetőjogi következményekkel is járhat, sokan vállalják a kockázatot, egy kerülőúton „érvényesített” diákigazolvánnyal ugyanis havonta több tízezer forintot lehet megspórolni.

Felsőoktatás Eduline

Áll a bál az egyetemeken: szalonnával és savanyúsággal tiltakoznak a diákok

Elolvasom

Több mint huszonötezer romániai egyetemista és főiskolás tüntetett hétfőn Bukarestben, Temesváron, Gyulafehérváron és Marosvásárhelyen – a hallgatók a decemberben elfogadott új oktatási törvény ellen tiltakoztak, amely kizárja őket a felsőoktatási intézményeket vezető szenátusokból. Ukrajnában is demonstrálnak a diákok, ott az oktatási miniszter távozását és az új felsőoktatási törvény tervezetének visszavonását követelik.

Felsőoktatás Eduline

Egyetemeket teszteltünk: a BKF és az ELTE tarol a közösségi oldalakon

Elolvasom

Szúrópróbaszerűen teszteltük, mennyire használják a közösségi oldalakat a magyar felsőoktatási intézmények, azaz mennyire aktívak a Facebookon, a Twitteren és a Youtube-on. Első körben nagy zűrzavar fogadott, de találtunk néhány pozitív példát is, sőt az egyik intézmény webkettes jelenléte egyenesen kifogástalannak tűnik.

Felsőoktatás Eduline

Mennyire nehéz diplomával állást találni?

Elolvasom

Rugalmasságuk, kreativitásuk és alacsonyabb bérezésük miatt a vállalatok szeretnek diplomás pályakezdőket alkalmazni - derült ki a MKIK Gazdaság és Vállalakozáskutató Intézetének tanulmányából. Az elemzés szerzője az InfoRádiónak azt mondta: a cégek földrajzi elhelyezkedésétől is függ, hogy mennyire preferálják a nagyobb elismertségnek örvendő egyetemekről kikerülő fiatalokat.

Felsőoktatás Eduline

Elégtelent kapott a nemzetgazdasági tárcától a magyar felsőoktatás

Elolvasom

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) megállapítása szerint Magyarországon a felsőoktatási szerkezet elavult, a rendszer nem versenyképes, s annak megváltoztatásához az elkövetkezendő években nem a felsőfokú végzettségűek számát kell növelni, hanem a képzés belső arányait, szakmai összetételét és minőségét kell a gazdaság és társadalom tényleges igényeihez és jövőbeli céljaihoz igazítani.

Felsőoktatás Eduline

Ennyi pénzért senki nem megy tanárnak

Elolvasom

A pedagógusi pályát választók számának drasztikus csökkenésén csak átfogó életpályamodell kidolgozásával lehet segíteni, ehhez azonban elengedhetetlen a kezdő fizetések emelése - mondta Cseh Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja pénteken egy debreceni konferencián.

1
502 503 504 505 506
551