szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csáki Judit színikritikus szerint "semmi sem tart örökké".

A napokban kiderült, kik indítanak majd osztályt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a következő tanévben. Talán nem meglepő, de a listán többek között Vidnyánszky Attila neve is szerepel. Fullajtár Andrea - aki múlt hét csütörtökön mondott fel az intézményben, ahol szintén osztályvezető volt -, az ATV Híradónak azt mondta: ez a tisztség azt jelenti, hogy a tanár szinte együtt létezik az osztállyal.

Egy osztályvezetőnek kell összeállítania, kik tanítsanak az osztályában, a szakmai órákat pedig ő maga tartja meg hetente három alkalommal. A szorgalmi időszak végével, a vizsgaidőszak alatt a tanárok együtt készítik a hallgatókkal a vizsgákat, ami az osztályfőnök esetében gyakran éjszakába nyúló közös munkát jelent - magyarázta.

Vidnyánszky Attila ezt számos más teendője mellette fogja végezni. Ő az egyetemet fenntartó kuratórium elnöke, a Nemzeti Színház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, és színművész osztálya van Kaposváron. Csáki Judit színikritikus szerint - aki Vidnyánszky érkezése előtt a kaposvári egyetem színházi tanszékének volt a vezetője - tudomásuk van arról, hogy Kaposváron hol vannak órák, hol nincsenek. Sokszor tömbösítve tartják meg az órákat, aminek szerinte nincs értelme. Azoknak a diákoknak, akik most felvételiznének a Színművészetire, azt tanácsolta, inkább várjanak egy-két évet. „Semmi sem tart örökké" - tette hozzá.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a hvg.hu-hoz eljuttatott levelek és Neptun-üzenetek szerint elkezdték törölni az SZFE-s hallgatók korábban érvényesen megszerzett érdemjegyeit és gyakorlati eredményeit. A diákoknak azt ígérték, "természetesen az eredmények pótlása megtörténik, vagyis ismételt beírásra kerülnek a 2021. február 01. - február 19-e közé eső időszakban". Az egyetem egyik hallgatója viszont úgy gondolja, azok után, hogy a vezetőség bizonygatta, nem lesznek elbocsátások, majd többeket kirúgtak, már semmiben sem bízhatnak. A hallgatók véleményeiről és érzéseiről itt olvashattok bővebben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!