szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megszületett a parlamenti döntés arról a hat magyar egyetemről, amelyeknek alapítói és fenntartói jogai 2020. augusztus 1-jétől vagyonkezelő alapítványokhoz kerülne.

Megszavazta az Országgyűlés azt a törvényjavaslatot, miszerint újabb hat magyar egyetem kerülne alapítványi fenntartóhoz, a Corvinus-modellhez hasonlóan. A Magyar Közlönyben tegnap este meg is jelentek az erről szóló törvények.

Ennek értelmében 2020. augusztus 1-jétől alapítványi fenntartóval fog működni az Állatorvostudományi Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Soproni Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, és a Miskolci Egyetem is.

A magyarországi felsőoktatási intézmények fenntartói tehát a következőképpen alakulnak augusztustól:

©
©

Még nem derült ki minden

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy nemcsak hat, hanem összesen kilenc egyetem átalakulásáról van szó. Az előbbieken kívül, a Színház- és Filmművészeti Egyetem is az új modellben működne tovább szeptembertől. 2020. augusztus 1-jével a Kaposvári Egyetem egyesül a Szent István Egyetemmel - az így létrejött Szent István Egyetem pedig 2021-től szintén alapítványi fenntartásba kerülne.

Utólag tudta meg az egyetem, hogy átalakítják

A sajtóból tudta meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem, hogy náluk is modellváltás lesz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!