szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A sajtóból tudta meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem, hogy náluk is modellváltás lesz.

Tegnap írtunk arról, hogy újabb intézmény, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen várható átalakítás. Mint kiderült, a vezetőséget erről nem tájékoztatták.

"A sajtóból értesültünk arról, hogy 2020. május 26-án benyújtották az egyetemünk jövőjét meghatározó törvénytervezetet. Meglepetésünkre az alapítványi modellváltás határideje még a korábban kijelöltnél is közelebb került: 2020. szeptember 1. Az átállás részleteinek kidolgozásához és gondos lebonyolításához ez az idő ijesztően kevésnek tűnik, a sietség oka nehezen érthető" - idézett az Index az egyetem sajtóközleményéből.

Még előző hónapban a Kaposvári Egyetem is hasonlóan értesült az őket érintő változásokról. Akkor a parlament honlapjáról tudták meg a vezetők, hogy 2020. augusztus 1-jével a Kaposvári Egyetem egyesül a Szent István Egyetemmel.

Hat egyetem készül modellváltásra, de az állami ösztöndíjak maradnak

Újabb hat egyetem alapítói és fenntartói jogai vagyonkezelő alapítványokhoz kerülnek augusztus 1-jétől a parlamenti döntésre váró törvényjavaslatok szerint. Az új működési modell az eddigiekhez hasonlóan továbbra is biztosítja minden hallgatónak az állami ösztöndíjas képzés lehetőségét az érintett egyetemek mindegyikén - nyilatkozta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára az MTI-nek.

 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!