szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem tudnak részleteket a Kaposvári Egyetemen a tegnap bejelentett átalakulásokról, illetve az összeolvadásukról a Szent István egyetemmel, pedig a kaposvári intézmény is az érintettek listáján van.

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, hat újabb magyar egyetem átalakításáról döntött a kormány. Azonban úgy néz ki az érintetteket nem informálták erről megfelelően.

"A jelen sajtóközleményben leírtakon kívül jelenleg semmilyen információ nem áll rendelkezésünkre az integráció lebonyolítására vagy a jövőbeni működésre vonatkozóan" - írta az egyetem weboldalán közzétett közleményében a Kaposvári Egyetem vezetése.

A Kormány 2020. március 11-én felsőoktatási kérdésekben is döntött, elfogadta többek között azt a minisztériumi előterjesztést, amely szerint 2020. augusztus 1-jével a Kaposvári Egyetem egyesül a Szent István Egyetemmel, valamint a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karával és az Eszterházy Egyetem gyöngyösi Károly Róbert campusával. Az új egyetem javasolt neve: Szent István Egyetem (SZIE). Emellett a kormány döntött a modellváltás ügyében is, amelynek értelmében 2021. január 1-től az új SZIE állami vagyonkezelői alapítványi fenntartásba kerül - írják közleményükben.

A Kaposvári Egyetem vezetése a tervekről egyszer, a döntésről két alkalommal kapott szóbeli tájékoztatást az Innovációért és Szakképzésért felelős államtitkárságától. Az intézmény közleménye szerint a 2020. március 31-én beterjesztett törvénymódosításáról szóló törvényjavaslatról azonban csak az országgyűlés honlapjáról szereztek tudomást.

Jön a Corvinus-modell: újabb hat egyetem átszervezéséről döntött a kormány

A kormány újabb hat egyetem működési és finanszírozási modellváltásáról döntött - nyilatkozta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára az MTI-nek szerdán.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!