szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A brit egyetem az első, ami bejelentette, hogy 2021 nyaráig egyetlen előadást vagy vizsgát sem tartanak meg személyes részvétel mellett.

A teljes 2020/2021-es évre kiterjesztette az online oktatást a Cambridge Egyetemen – írja az intézmény szóvivőjét idézve a Guardian.

Ez azt jelenti, 2021. nyaráig egyetlen előadást vagy vizsgát sem tartanak meg személyes részvétel mellett. Kisebb tanulócsoportok, gyakorlatok ugyanakkor továbbra is tarthatóak személyesen, ha a hallgatóknak be kell tartaniuk a biztonságos távolságtartással kapcsolatos szabályokat.

Hozzátették, a döntést a tervezés megkönnyítése miatt hozták meg, de ha szükséges, akkor a későbbiekben felülvizsgálják, ha változások lesznek a koronavírussal kapcsolatos hivatalos szabályozásokban.

Arról már korábban írtunk, hogy az amerikai egyetemek is hasonló tervekkel készülnek a következő félévre. A Bostoni Egyetemen az már biztos, hogy a nyári oktatás online fog zajlani, de a járványra való tekintettel már azt is fontolóra vették, hogy akár az őszi félévet is távoktatásban fogják elkezdeni.

Komoly bajba kerülhetnek a brit egyetemek a koronavírus járvány miatt

A világjárvány miatt komoly tandíjkieséssel számolnak a brit egyetemek, ezért a kormánytól kérnek segítséget.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!