szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vannak olyan egyetemek az államokban, ahol már fontolóra vették, hogy 2021-ig nem tartanak a személyesen órákat a koronavírus-járvány miatt.

A Bostoni Egyetemen az már biztos, hogy a nyári oktatás online fog zajlani, de a járványra való tekintettel már azt is fontolóra vették, hogy akár az őszi félévet is távoktatásban fogják elkezdeni. A tervezet szerint a hallgatók leghamarabb csak 2021 januárjában látogathatják majd személyesen az órákat – írja a CNN.

Az egyetemen reménykednek, hogy nem lesz szükség erre az intézkedésre és már ősszel visszatérhetnek a campusra, azonban igyekeznek minden eshetőségre felkészülni. A hírt a hallgatók kettős érzéssel fogadták, ugyanis abban bíztak, hogy ősszel véget ér a bizonytalanság és minden visszaáll a normális kerékvágásba.

Más egyetemeken is nagy a bizonytalanság

A Harvard Egyetemen és az Oregon State Egyetemen is különböző forgatókönyvekkel készülnek az őszi szemeszterre. Az utóbbi egyetemen – az Egyesült Államok legtöbb főiskolájához hasonlóan – a nyári oktatás a nagy részét is online platformra helyezték át. Az Arizónai Egyetemen továbbra is úgy készülnek, hogy az őszi félévre már visszatérhetnek a campusra, de természetesen ők is az aktuális járványügyi-helyzet függvényében fognak dönteni az újranyitásról.

A kollégiumok helyzete sem egyszerű

Ugyanis a kollégiumoknak különösen fel kell készülniük a váratlan helyzetekre. A szekértők szerint ezeket késleltetve kell majd kinyitni, és a modellezések alapján 2022-ig időszakos bezárásokra, majd újranyitásokra is kell számítani.

Komoly bajba kerülhetnek a brit egyetemek a koronavírus járvány miatt

A világjárvány miatt komoly tandíjkieséssel számolnak a brit egyetemek, ezért a kormánytól kérnek segítséget.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!