szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tavaszi félév kezdete egyben néhány egyetemi ösztöndíj jelentkezési határidejével is jár. Milyen dokumentumokra lehet szükségetek? Itt a lista.

Jellemzően a szociális ösztöndíjak leadása közeledik a legtöbb egyetemen, de néhány közéleti, vagy éppen tudományos ösztöndíjra is pályázhattok. A következő dokumentumokra szükségetek lehet, és ne feledjétek, ezek közül néhány beszerzése több időt, utánajárást igényelhet, ezért érdemes időben cselekedni.

Jogviszony igazolás

A többnyire az egyetemek tanulmányi osztályán beszerezhető hallgatói jogviszony igazolásra bármilyen ösztöndíj esetében szükségetek lehet. Érdemes megnézni az irodák nyitvatartási idejét, és beszerezni a papírt.

Keresetigazolás

A szociális támogatások esetén a legtöbb egyetem kéri a szülőtök, szüleitek keresetigazolását, ennek a papírnak a beszerzésére is időben kérjétek meg szüleiteket, gondviselőtöket.

Igazolás egy háztartásban élőkről

A lakhelyetek önkormányzatánál beszerezhető igazolás lehet a leghosszadalmasabb, főleg, ha személyesen nem tudtok bemenni, és esetleg postázási idővel is kell számolnotok. Érdemes időben intézkedni, ugyanis a szociális támogatásokhoz ez a dokumentum is kelleni szokott.

Albérleti szerződés

Ahol a lakhelyetek igazolására is előírás, az albérleti szerződésetek, vagy kollégiumi igazolásotokra is szükség lesz. Ha azonban a meghatározott időnél régebbi dokumentumokról van szó, lehetséges, hogy a rezsi egyes számláit is fel kell töltenetek - ezeket is érdemes előkeresni, vagy egyeztetni róluk a főbérlőtökkel.

Az egyetemetek, főiskolát ösztöndíj-lehetőségeiről itt tájékozódhattok.

Egyetemi ösztöndíjak: ezekre pályázhattok februártól

Milyen egyetemi ösztöndíjakra pályázhattok a második, tavaszi félévben? Itt vannak a legfontosabbak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!