szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha tanév elején úgy döntöttetek, nem igényelitek meg a diákhitelt, azonban most mégis szükségetek lenne rá, jó hír, mert megkaphatjátok.

Minden hónap 15-éig kell kérnetek a kölcsönt, amelyet a következő hónap 15-én folyósítanak először - vagyis a szabad felhasználású diákhitelt, a Diákhitel1-et igényelhetitek e hónap 15-éig is. Leghamarabb december 15-én hozzá is juthattok az összeghez, amely lehet havi (minimum) 15 ezer forinttól egészen (maximum) 70 ezer forint is.

A hiteligénylés ugyanúgy öt hónapra érvényes, vagyis a korábbi hónapokra visszamenőleg is kiutalják majd. Jó hír, hogy ezt a típusú diákhitelt akkor is megkaphatjátok, ha éppen külföldön tanultok Erasmusszal.

Kamat, törlesztés

Fontos tudnotok, mielőtt bármit igényelnétek, hogy a Diákhitel1 kamata 1,99 százalék, ez érvényes a július 1-től december 31-ig tartó időszakra. A Diákhitel1 igénylésének korhatára jelenleg 45 éves kor a szabályok szerint, ezzel együtt a törlesztés legkésőbbi kezdete is kezdődhet majd 45 éves kortól.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Egyetemisták, figyelem! Így kaphattok több százezer forintos kölcsönt a nyelvtanuláshoz

Október elseje óta igényelhetik a Diákhitel Központtól a nyelvi diákhitelt az egyetemi, főiskolai hallgatók, illetve azok, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapták még meg a diplomájukat. Itt vannak a részletek.