Itt a döntés a Corvinusról, tényleg nagy változás vár az egyetemre

Július 1-jétől állami alapítású alapítvány tartja fenn a Budapesti Corvinus Egyetemet, amely közhasznú felsőoktatási intézményként működik majd.

Forrás: Fazekas István

Ezt a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

hirdetés
hirdetés

Ahogy korábban mi is írtunk róla, múlt héten röppent fel a hír, hogy magánegyetemmé válhat a Budapesti Corvinus Egyetem, amely átkerülhet az Emberi Erőforrások Minisztériumától az innovációs tárcához.

Hétfő reggel az egyetem vezetői levelet küldtek az „egyetemi polgároknak", hallgatóknak, oktatóknak, amelyben arról tájékoztatják a címzetteket, új távlatokat nyitó változás előtt állnak, amelynek lényege, hogy az egyetem a jelenlegi közvetlen minisztériumi fenntartásból átkerülhet egy kifejezetten erre a célra létrehozott, állami alapítású, közhasznú alapítvány fenntartásába.

Hozzátették: a várható változások nem fogják érinteni az egyetem jogi-szervezeti egységét és diszciplináris fókuszait, azaz az egyetem a jövőben is közgazdasági, társadalomtudományi és üzleti területen fog működni. "Továbbra sem lesz profitorientált intézmény, és továbbra is elkötelezett a térítésmentes tanulás lehetősége, a hallgatói szolgáltatások és ösztöndíjak, valamint a tehetséggondozó programok (különösen a diákszervezetek és a szakkollégiumok) lehetőségeinek folyamatos bővítése mellett" - írták.

Most már hivatalos? Nagy változás vár a Corvinusra

Ma reggel levelet küldtek a Budapesti Corvinus Egyetem vezetői a hallgatóknak és az oktatóknak. Ahogy korábban mi is írtunk róla, múlt héten felröppent a hír, hogy magánegyetemmé válhat a Budapesti Corvinus Egyetem, amely átkerülhet az Emberi Erőforrások Minisztériumától az innovációs tárcához.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X