Ha nyárig nem lesz megállapodás, a CEU-nak Bécsbe kell költöznie

A helyzet rendezéséhez már csak egy lépés szükséges, az, hogy Magyarország kormánya aláírja a 2017 szeptemberében New York állammal közösen véglegesített megállapodástervezetet. Michael Ignatieff, az egyetem rektora azt mondta a Washington Postnak: ha nyárig nincs megállapodás, az egyetemnek Bécsbe kell költöznie.

Forrás: Fülöp Máté

Miután a Nyílt Társadalom Alapítványok bejelentette távozását Budapestről, a CEU megerősíti, hogy továbbra is elkötelezett amellett, hogy a kutatásban és oktatásban vállalt misszióját Budapesten folytassa, ahol 26 éve van az otthona - írja az egyetem közleményében.

hirdetés
hirdetés

Azonban Michael Ignatieff, az egyetem rektora azt mondta a Washington Postnak: ha nyárig nincs megállapodás, az egyetemnek Bécsbe kell költöznie. A rektor azt mondta, most teljes a bizonytalanság - írja a 444.hu.

“A CEU teljesítette a lex CEU által meghatározott kötelezettségeit. Most itt az idő, hogy Magyarország kormánya is megtegye ugyanezt” - monda Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora. "A CEU nem kezdhet még egy tanévet ilyen bizonytalan jogi helyzetben. Felszólítjuk a kormányt, hogy a megállapodást haladéktalanul írja alá” - tette hozzá.

„Ha ez így folytatódik, nem leszünk vonzóak a diákoknak. Nem tudunk embereket felvenni, és elkezdünk elvérezni. Nem tölthetünk még egy tanévet bizonytalanságban" - tette hozzá.

Ha nem kap akkreditációt a CEU, a 2019-es évfolyam Bécsben kezdi a tanévet

A CEU nem költözik el Budapestről, de a 2019-ben tanulmányait megkezdő diákoknak Ausztriában kell majd beiratkozniuk, ha a kormánnyal folytatott tárgyalások megrekednek, és a CEU nem kap akkreditációt - mondta az egyetem rektora a Reutersnek. "Ne várjanak tömött sorokban Bécs felé menetelő diákokat és tanárokat, mert nem lesznek.

 

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X