"Ezt a listázást elfogadhatatlannak tartjuk" - több mint 300 ELTE-s oktató és diák tiltakozik

Az ELTE több mint 300 oktatója és hallgatója tiltakozik a Figyelő listája ellen.

Forrás: Fazék

„Ezt a listázást elfogadhatatlannak tartjuk. Úgy véljük, szorosan illeszkedik egy hosszantartó gyűlöletkampányba, amelynek eredményeként mára a hétköznapjaink részévé vált a megbélyegző, stigmatizáló, silány közbeszéd, a legrosszabb diktatúrákat idéző uszítás. A felelős állampolgárok alapvető kötelezettsége a társadalmi igazságosság és a demokrácia értékei melletti kiállás, nem csak szavakban, hanem a tetteikkel is. Büszkék vagyunk mindazokra, köztük az ELTE közösségének azokra a tagjaira, kollégáinkra, akik munkájukkal elősegítik e célok megvalósulását” - írják.

hirdetés
hirdetés

A múlt heti Figyelő listázta a "Soros-hálózat" tagjait, a listán halottak is szerepeltek. A lista ellen különböző egyetemek, intézmények, tanszékek is tiltakoztak már.

Zoltán Fleck

Ma reggel az ELTE közössége is eljuttatta tiltakozását a Figyelő nevű intézménynek. Köszönjük az aláíróknak! ELTE polgárainak szolidaritási nyilatkozata Mi, az Eötvös Loránd Tudományegyetem...

A kedd reggeli levelet, amelyet 316 oktató és hallgató írt alá, a Figyelő szerkesztőségének is elküldtek - írja a 444.hu.

Megvan, hányan kerülhetnek be az ELTE-re 2018-ban

Február 15-ig jelentkezhettek a 2018-as felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 1. rész: Eötvös Loránd Tudományegyetem. A 2018-as felsőoktatási felvételin összesen 12 279 hallgatót vehet fel az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), 9623-an nappali, 2636-an esti vagy levelező formában kezdhetik meg tanulmányaikat, de van 20 távoktatási férőhely is.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X