Egyelőre nem teltek be a férőhelyek az ELTE gender szakán

1

Egyelőre nem teltek be a férőhelyek az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) társadalmi nemek tanulmánya mesterszakon.

Valószínűleg meglehetősen kis hallgatói létszámmal indul szeptemberben a társadalmi nemek tanulmánya mesterképzés az ELTE-n - írta a Magyar Hírlap csütörtöki számában. Eddig tízen jelentkeztek a szakra, de még várják a pótjelentkezéseket.

hirdetés
hirdetés

Kövér-Van Til Ágnes, a társadalmi nemek tanulmánya szakigazgatója a lapnak azt mondta, hogy összesen tizennyolc helyet hirdettek meg, és a jelentkezőknek kutatási tervet kellett bemutatniuk a felvételin. 

Beszélt arról is, hogy az új szak a magyar társadalom problémáival akar foglalkozni, nem pedig megszüntetni a férfiak és a nők közti biológiai különbségeket.

Nekiment az ELTE-nek Rétvári: az egyetem új szakja olyan, mint a marxizmus-leninizmus

"A gender - a marxizmus-leninizmushoz hasonlóan - inkább nevezhető ideológiának, mint tudománynak, így kétséges, eléri-e az egyetemi oktatási szintet" - jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ELTE új szakjáról. A parlamenti államtitkártól megszokott tájékozottságot és nyitottságot mutató állítás annak kapcsán hangzott el, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem bejelentette: ősztől társadalmi nemek tanulmánya, angolul Gender Studies szak indulhat az egyetemen.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

"a jelentkezőknek kutatási tervet kellett bemutatniuk a felvételin."

Minden jelentkezőnek legalább 10 új nemet kellett felfedeznie, tudományosan leírnia és névmást találnia neki.
Akinek ez nem sikerült, annak nincs mit keresnie a gender-szakon!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X