Hivatalos: megvan, ki felel helyettes államtitkárként a felsőoktatásért

Megjelent a Magyar Közlönyben Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettesének helyettes államtitkári kinevezése.

Forrás: Börcsök Zsófia

Horváth Zita május közepe óta felel a felsőoktatásért helyettes államtitkárként, május 15-i hatállyal nevezte ki Orbán Viktor.  

hirdetés
hirdetés

"Új, a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár kinevezéséről döntött a kormányzat, a posztra pedig a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettesét, a Bölcsészettudományi Kar egyetemi docensét kérték fel" - írta még május végén Facebook-oldalán a Miskolci Egyetem lapja.

Hozzátették: Horváth Zita a Miskolci Egyetemen szerzett történelem szakos diplomát 1997-ben, azóta folyamatosan a Bölcsészettudományi Karon dolgozott – mint oktató, mint dékánhelyettes, majd egy rövid ideig mint a fakultás dékánja.

2013 -tól az egyetem általános rektorhelyettesi posztját töltötte be, a Történettudományi Intézet is őt választotta igazgatójául 2016-ban. A 18. századdal, így például Mária Teréziával, valamint a jobbágyság történetével foglalkozó történész egyetemi docensi jogviszonyát megtartja ugyan a Miskolci Egyetemen, ám vezetői pozíciójáról mind egyetemi, mind pedig intézeti szinten lemondott.

A Miskolci Egyetemről érkezik az új felsőoktatási helyettes államtitkár?

A Miskolci Egyetem bölcsészkarának egyetemi docense, Horváth Zita lesz az új felsőoktatási helyettes államtitkár - közölte a Miskolci Egyetem lapja Facebook-oldalán.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X