Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Búcsúbeszédében könnyezve üzent a fiataloknak Michelle Obama

A first lady éveken keresztül a jobb oktatásért, egészségügyért és a katonákért dolgozott, ám most munkájának egy szakasza véget ért.

Utolsó beszédét mondta el Michelle Obama a Fehér Házban first ladyként a legjobb iskolai tanácsadók számára rendezett ünnepségen. Érdekesség, hogy a legjobbak között mindössze egy férfi volt. Az esemény alkalmából az oktatásra fókuszált beszédet mondott a leköszönő first lady, aki megköszönte minden jelenlévő munkáját, illetve azokét is, akikkel közösen dolgozhatott az évek során.

hirdetés
hirdetés

Megemlékezett arról, hogy igyekeztek a főiskolát menővé tenni, hogy ugyanolyan megbecsült dolog legyen mindenki számára ott tanulni, mintha valaki sportoló vagy ismert színész lenne. Szimbolikus értékű ugyan, de igazi nemzeti ünnepnappá tették a felsőoktatási beiratkozás napját - hozta fel példaként Michelle Obama.

Az évek során azért dolgoztak, hogy megfizethetőbb és elérhetőbb legyen a felsőoktatás, ennek részeként alkották meg a szülők számára a tandíj utáni adójóváírás rendszerét, egyszerűsítették a diáksegélyek igénylését is. A first lady kiemelte, hogy sosem jártak még ennyien a felsőoktatásba, mint napjainkban.

"Ez az ország a tiétek" - üzente a fiataloknak, függetlenül attól, hogy bevándorlók, szegények-e vagy más vallásúak-e. Utóbbival kapcsolatban hozzátette, hogy minden vallás elsődlegesen az igazságosságra és az együttérzésre tanít, mindenkinek azt kívánta, hogy ezek szerint teljesedjen ki.

Felhívta a figyelmet azonban arra, hogy a felsorolt jogokat nem kapjál csak úgy a kezükbe, hanem ki is kell érdemelni azzal, hogy használják az oktatás által felvértezett tudásukat és a legjobbat adják vissza közösségüknek, például azzal, hogy részt vesznek a társadalmi párbeszédben is kiállnak az amerikai értékek mellett.

Rappelő first lady: ilyen videóval buzdítja továbbtanulásra a diákokat Michelle Obama

Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez. Michelle Obama rapvideóval igyekszik továbbtanulásra buzdítani az amerikai diákokat. Az amerikai first lady a stand-up komikus Jay Pharoah-val készített közös videót, amiben a továbbtanulásra akarta buzdítani a diákokat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X