Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A 6 legkegyetlenebb egyetemi oktató, akivel találkozhatsz a vizsgaidőszakban

Az egyetem, a főiskola nem lenne nélkülük ugyanaz. Ők azok, akik miatt még évek múltán is gyomorgörccsel gondolsz egy-egy vizsgaidőszakra.

1. típus: a tömegbuktató

Igen, ő az, akinél tényleg megbukik a fél évfolyam. És nem csak azért, mert nehéz a tantárgy. Ő az, aki félmosollyal fogadja azokat a hallgatókat, akiknek az előző félévben, tavaly, másfél éve, két éve is szerencséjük volt találkozni vele ugyanazon a vizsgán.

hirdetés
hirdetés
2. típus: aki nem sajnálja az időt...

... a hallgatók terrorizálására. Ékes példája az az amerikai oktató, akinek sztorija bejárta a sajtót tavaly. A prof az ottani Neptunra kitett egy "a vizsga feladatainak megoldása" nevű mappát a vizsga előtti éjszakán.

Aki rákattintott, nem azt kapta, amire számított (vagy inkább amiben reménykedett). Aki a linkre kattintott, annak megjelent Rick Astley 1987-es slágere, a Never going to give you up.

3. típus: az ajánlott olvasmányok rajongója

Aki kizárólag az ajánlott olvasmányokból kérdez, és két perc alatt megbuktatja azt, aki nagy szemekkel mered rá a soha nem olvasott szakirodalomból vett kérdés után. Ja, nála nem működik az "ez csak ajánlott olvasmány volt" kifogás.

4. típus: a trükkös

Aki az utolsó előadáson elmondja, milyen feladattípusok és témák lesznek a vizsgán, azokból mindenki felkészül, majd az írásbelin kiderül: minden más, mint amire számítottatok. A feladattípusok, a témák, a pontozás...

5. típus: a prof

Aki előtt le a kalappal: nagyon okos, X évtizede kutat, Y évtizede oktat, a nevét mindenhol ismerik. Csak egy bj van vele: már a kérdést sem értitek a vizsgán.

Forrás: Facebook

6. típus: az ünneprontó

Akinek egyetlen ünnep sem számít. Vizsga január 2-án (alig másfél nappal az év legzajosabb éjszakája után?) vagy december 27-én? Simán jöhet!

A hat legfurcsább trükk a vizsgaidőszakban - és mindegyik működik
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X