Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A Harvardról kap rektort a CEU

1

Dr. Michael Ignatieffet, a Harvard Egyetem Kennedy Kormányzástudományi Iskolájának (Kennedy School of Government) professzora, napjaink demokráciával, emberi jogokkal és kormányzással kapcsolatos kérdéseinek nemzetközi szakértője lett a Közép-európai Egyetem (CEU) új elnök-rektora.

Forrás: Wikipedia

Az egyetem fenntartója a Nemzeti Felsőoktatási Törvénynek megfelelően az illetékes magyar hatóságoknál kezdeményezni fogja Ignatieff professzor rektori megbízását – írja közleményében az egyetem.

hirdetés
hirdetés

“Michael Ignatieff tudósként, íróként, oktatóként és közszereplőként is bizonyította kvalitásait. Nem riadt vissza a demokratikus politikában való aktív részvételtől sem. A CEU kuratóriumát nagy megelégedéssel tölti el, hogy ilyen elismert és széles látókörű személy lesz az egyetem következő elnök-rektora, aki tovább építhet a John Shattuck által elért eredményekre” - mondta Leon Botstein, a CEU kuratóriumának elnöke.

Ignatieff Kanadában politikusként is ismert, korábban a Kanadai Liberális Pártot is vezette.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

De Rakovszky István

Tud az illető magyarul⁇
Ha nem, akkor miért ő lesz az elnök rektor.
Minden más civilizált országban megkövetelik, hogy a vezetők beszéljék/értsék az ország nyelvét.

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X