Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezt is megértük: azért kapott ösztöndíjat, mert állandóan videojátékokkal játszik

Evan az elsők között kapott sportolói ösztöndíjat azért, mert tehetséges a videójátékokban.

Forrás: pixabay.com

Az Egyesült Államokban nem ritka, hogy valakit sportteljesítménye miatt vesznek fel ösztöndíjjal egy egyetemre. Ez azért is van így, mert arrafelé az egyetemi sportéletnek elég nagy presztízse van, egy-egy meccset több tízezren is végigszurkolhatnak a helyszínen.

hirdetés
hirdetés

Az úgynevezett esoprtok egyre népszerűbbek, már vannak olyanok, akik videojátékozásból meg is tudnak élni. Így várható volt, hogy előbb-utóbb ez az ág is teljes értékű sporttá válhat.

E felé egy lépcső, hogy ma már van olyan amerikai egyetem, ami videójátékosoknak ad sportolói ösztöndíjat.

Az AJ+ videójában szereplő Evan maga is meglepődött, amikor a University of Chicago ösztöndíjat ajánlott fel neki. A 19 ezer dolláros éves tandíj 70 százalékát az egyetem átvállalja, cserébe Evan videójáték-meccseken szerepel, és részt vesz az edzéseken.

 

This College Wants You to Play League of Legends

Need a college scholarship? Maybe it's time to start playing more video games.

Posted by AJ+ on Monday, 15 February 2016
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X