Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hogy határozzák meg idén a pontokat? Minden kérdésetekre választ kaphattok

Hogy számítják a pontokat? Mennyire lesz szükséged? Mindent megtudhatsz az idei pontszámításról.

Forrás: Goodmenproject.com

Hétfő éjfélkor lejár a jelentkezési határidő az ősszel induló képzésekre a felsőoktatásban, és egyúttal az érettségire.Még tehát meggondolhatjátok, ha esetleg valamiből emelt szintű érettségit tennétek.

hirdetés
hirdetés

Alap-, osztatlan képzések és felsőoktatási szakképzés esetén a felvételi összpontszám 400+100 pontos pontszámítási rendszerben kerül kiszámításra. A pontszámítás alapját a tanulmányi pontok (maximum 200 pont), az érettségi pontok (maximum 200 pont), valamint a többletpontok (maximum 100 pont) képezik.

A pontszámítás elsőre bonyolult műveletnek tűnhet, de remek segítséget jelent a felvi.hu-n található szabályzat. Itt közérthetően írják le, mi alapján számolják majd a pontjaitokat.

Ha mégsem lenne valami világos, akkor ezen az oldalon kaphattok választ speciálisabb kérdéseitekre.

A 2016. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során a felvételi ponthatárok meghatározása országosan egyszerre, várhatóan 2016. július 26-án történik.

Az Oktatási Hivatal rendkívüli ügyfélfogadási rendjéről itt írtunk, az idei felvételiről pedig itt találhatjátok meg a legfrissebb információkat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X