Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Eddig kell diplomát szereznie annak, aki már abszolvált: több ezer hallgatót törölhetnek

Elfogadta a kormány azt a törvénymódosítási javaslatot, amivel 2018-ig kapnának haladékot azok a hallgatók, akik 2005 előtt kezdték főiskolai vagy egyetemei tanulmányaikat, de még nem szereztek diplomát. Az abszolutóriumot jövő szeptemberig kéne teljesíteni.

Forrás: Shutterstock

A felsőoktatási államtitkárság tervezete szerint 2018. szeptember 1-jéig diplomát kéne szerezniük azoknak, akik 2005 előtt kezdték meg a tanulmányaikat, és még nem fejezték be – erre bólintott rá a kormány az Index szerint.

hirdetés
hirdetés

A tervezet szerint azon hallgatóknak, akiknek még abszolutóriumuk sincs, 2016 szeptemberéig kéne letenniük az összes vizsgát. A lap szerint a határidőket az október 20-i kormányülésen már elfogadták, és még novemberben a parlament elé kerülhetnek.

Ahog azt az Eduline is megírta, a felsőoktatási intézmények több ezer olyan hallgatót tartanak még mindig nyilván, akik 2005 előtt megkezdték tanulmányaikat, ám még mindig nem végeztek. Többségük feltehetően már nem szeretne diplomát, azonban nyilatkozott a tanulmányai lezárásáról.

A tervezet azoknak is haladékot ad, akiknek 2016-ig kellett volna szakdolgozatot benyújtani és államvizsgázni. Az abszolutórium megszerzése után ugyanis erre 5 év áll rendelkezésre. Így most nekik is 2018-ig kell ezt teljesíteni.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X