Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt a feketelista: mindenki menekülne a legveszélyesebb egyetemek listájáról

A London Metropolitan University, ahol a legrosszabb a közbiztonság
A London Metropolitan University, ahol a legrosszabb a közbiztonság
Forrás: Wikipedia

A brit The Complete University Guide legfrissebb listája szerint a londoni egyetemeken a legrosszabb a közbiztonság. A brit fővárosban a London Metropolitan Universityn kell leginkább tartaniuk a diákoknak a tolvajoktól, míg a legbiztonságosabb egyetem a Kingston – adta hírül a University World News.

hirdetés

A vidéki intézmények közül a manchesteri és a leedsi egyetem a legveszélyesebb, itt követték el a legtöbb bűncselekményt az elmúlt évben. A „Nagy-Britannia legbiztonságosabb egyeteme” címet a University of Buckingham kapta, a dobogóra az aberystwyth-i és a durhami intézmény került fel.

Nagy-Britannia tíz legbiztonságosabb egyeteme – az ezer hallgatóra jutó bűncselekmények adatai alapján
Nagy-Britannia tíz legbiztonságosabb egyeteme – az ezer hallgatóra jutó bűncselekmények adatai alapján
Forrás: The Complete University Guide

Készítői szerint a lista fontos információkat tartalmaz az egyetemre készülő diákoknak, és a hallgatókat is óvatosságra inti. Dominic Scott, a nemzetközi tanulmányi ügyekkel foglalkozó brit tanács elnöke szerint Nagy-Britannia még így is az egyik legbiztonságosabb ország, ha továbbtanulásról van szó.

A lista elkészítéséhez a rendőrség adatait használták: megnézték, hogy 2011 júniusa és 2012 májusa között hány lopás, rablás és erőszakos bűncselekmény történt a campusokon és három mérföldes körzetükben, ezeket összehasonlítva állították össze a rangsort. A legjobb brit egyetemek legfrissebb listáját itt nézheted meg.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X