Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ez az egyetem bukott a legnagyobbat a válság évei alatt

Változások a Complete University Guide tavalyi listájához képest
Változások a Complete University Guide tavalyi listájához képest
Forrás: Complete University Guide

Nem tették boldoggá az Oxford vezetőit az év első öt hónapjában közzétett felsőoktatási rangsorok, a listák alapján úgy tűnik, az elitegyetem nem tudja tartani korábbi vezető helyét. Szakértők szerint a válság miatt egyre kevesebb oxfordi végzett tud elhelyezkedni, ez pedig rontotta az egyetem statisztikáit – adta hírül a Daily Mail.

hirdetés
hirdetés

A 116 brit felsőoktatási intézményt rangsoroló The Complete University Guide legfrissebb listáján nemcsak a Cambridge, hanem a London School of Economics and Political Science is megelőzte a harmadik helyre visszaszoruló Oxfordot. A listáról itt olvashatsz bővebben.

A Cambridge a különböző karokon oktatott 46 szakból 30-ból ért el első helyezést a brit egyetemek versenyében, míg az Oxford a 32 szak közül 12 esetben került a vezető helyre. Az eredményen az sem javított, hogy tavaly a végzős oxfordosok 91, a cambridge-es hallgatóknak viszont csak 87 százaléka kapott legalább „jó” minősítésű diplomát.

„A válság érzékenyen érintette azoknak a munkaadóknak a többségét, akik eddig előszeretettel alkalmaztak egykori oxfordos hallgatókat. A tapasztalat azt mutatja, hogy a többi egyetem valamivel jobban alkalmazkodott a változó munkaerőpiachoz” – mondta Bernard Kingston, a The Complete University Guide listájának egyik szerzője. Jelentősen átrendeződhetnek az erőviszonyok a felsőoktatásban – összefoglalónkat itt olvashatod.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X