Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Így alakítják át a felsőoktatást: 12 helyett 13 "pólust" hoznak létre

1
Forrás: Fülöp Máté
A korábban tervezett 12 helyett 13 felsőoktatási pólus alakíthatnának ki, és összesen 8 egyetem kaphatna kiemelt vagy kutatói minősítést - írja a keddi Magyar Nemzet, idézve egy háttértanulmányt.

Kiemelt egyetemi státusba kerülhet az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE), a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem. Kutató fokozatú egyetemmé válhat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE), a Semmelweis Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem.

hirdetés
hirdetés

A középtávú tervekből az derül ki, hogy 2013-tól egyetlen államilag támogatott férőhely sem lesz az alap-, illetve osztatlan jogászképzésben. Az eduline által ismertett elképzelés szerint jövő évtől kizárólag önköltséges formában lehet jogot tanulni és nem tervezik teljes állami ösztöndíjas helyek meghirdetését 2014-ben, illetve 2015-ben sem.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés