Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kérdőre vonják Hoffmann Rózsát az új diákhitel miatt

Diákhitel 2
Diákhitel 2. Hiller szerint nagy baj lesz
Forrás: Stiller Ákos

Tarthatatlannak ítéli az MSZP az új diákhitelrendszert. Hiller István korábbi oktatási miniszter ezt kedden azután mondta újságíróknak, hogy az fn24.hu hírportál arról számolt be: egy birtokába jutott, Németh Lászlóné fejlesztési miniszter által jegyzett kormányzati előterjesztés szerint jövőre 62, 2014-ben 141 milliárd forinttal terheli meg a költségvetést az új diákhitelrendszer bevezetése. Eszerint 2020-ra a Diákhitel 2. csaknem 800 milliárd forintos államadósság-növelő terhet jelentene.

hirdetés
hirdetés

Az MSZP-s politikus közölte, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkártól vár választ arra, létezik-e az említett tanulmány, tisztában volt-e az abban foglaltakkal az új diákhitel-konstrukció ismertetésekor, és ha igen, miért nem beszélt erről.

Hozzátette: a szocialisták már korábban elhamarkodottnak és felelőtlennek nevezték az új diákhitelrendszert, amely 2 százalékos kamatra adna pénzt a hallgatóknak, és amely néhány év múlva többe kerül majd, mint amennyit az állam most a felsőoktatás egészére költ.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X