Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Botrányos YouTube-videó: félbeszakította az oktatási miniszter beszédét egy egyetemista

Owen Holland tiltakozó akciója a Cambridge-en
Owen Holland tiltakozó akciója a Cambridge-en
Forrás: YouTube

Két és fél évre kitiltották az egyetemről azt a végzős cambridge-i diákot, aki félbeszakította David Willets felsőoktatásért felelős brit miniszter előadását. Owen Holland a szeptembertől háromszorosára emelkedő tandíj ellen emelt szót saját költeményével, amelyet soronként megismételtek a politikussal rendezett találkozón részt vevő társai – adta hírül a Huffington Post.

hirdetés
hirdetés

„A jövő nem az öné/Ez egy episztola/amelynek ön a címzettje/De valójában azoknak szól/akik utánunk jönnek/Hogy miért?/Nincs joga elfoglalni/a katedránkat ma este/Az ön neve/átkozott nekünk/Ön nem szívesen látott vendég/mert késsel érkezett/a köpenye alatt” – így hangzik a verses levél eleje, amely a „Go home, David”, vagyis „Menj haza, David” címet kapta. A vers teljes szövegét itt olvashatjátok.

A 2014 októberéig felfüggesztett Owen Holland az akció miatt nem fejezheti be időben a tanulmányait. Az eset után több tanár és diák állt ki mellette, és egy demonstrációt is szerveztek a Cambridge-en, ahol a végzős hallgató büntetése ellen tiltakoztak. Az utóbbi időben itthon is többször előfordult, hogy diákok fojtották a szót politikusokba. Az ELTE lágymányosi campusán történtekről itt, az Educatio-kiállítás botrányos megnyitójáról pedig itt olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X