Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Több tucat embert bocsátanak el a Miskolci Egyetemről

Hetven-nyolcvan dolgozót bocsát el a Miskolci Egyetem, a tavalyi 7,256 milliárd forintos állami támogatás helyett idén ugyanis már csak 6,545 milliárdot kap az intézmény - mondta Patkó Gyula rektor a minap.hu-nak. Arról, hogy melyik szervezeti egységekből küldik el a munkatársakat, arról március 28-i ülésén dönt a szenátus. A tervek szerint a leépítés tizenöt-tizennyolc oktatót érinthet, az elbocsátott munkatársak többsége jelenleg technikai munkát lát el.  

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Debreceni Egyetem kilencven embert bocsát el, a döntés oka ott is a költségvetési támogatás és az államilag finanszírozott keretszámok csökkentése. A Pécsi Tudományegyetemen még 2011 decemberében döntöttek negyvenöt fős létszámleépítésről. 

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X