Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Több tucat embert bocsátanak el a Miskolci Egyetemről

Hetven-nyolcvan dolgozót bocsát el a Miskolci Egyetem, a tavalyi 7,256 milliárd forintos állami támogatás helyett idén ugyanis már csak 6,545 milliárdot kap az intézmény - mondta Patkó Gyula rektor a minap.hu-nak. Arról, hogy melyik szervezeti egységekből küldik el a munkatársakat, arról március 28-i ülésén dönt a szenátus. A tervek szerint a leépítés tizenöt-tizennyolc oktatót érinthet, az elbocsátott munkatársak többsége jelenleg technikai munkát lát el.  

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Debreceni Egyetem kilencven embert bocsát el, a döntés oka ott is a költségvetési támogatás és az államilag finanszírozott keretszámok csökkentése. A Pécsi Tudományegyetemen még 2011 decemberében döntöttek negyvenöt fős létszámleépítésről. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X