szerző:
Eduline

A különleges táska anyaga a komolyabb gépkarabélyok, az AK–47-es és az M–16-os fegyverek lövedékeinek is ellenáll.

©

Ahogy korábban írtunk róla, Sznir Koren, a Masada Armour nevű vállalat vezérigazgatója véleménye szerint a termékeik iránti amerikai kereslet kifejezetten a februári floridai iskolai lövöldözés után nőtt meg.

A csaknem három kilós, 500 dollárba kerülő alapmodell Koren szerint megvédi viselőjét egy 9 mm-es golyótól, de már elkészült ennek a nehezebb változata is, amely akár az M-16-os és a Kalasnyikov fegyverek ellen is védelmet nyújt.

A táska úgy működik, hogy támadás esetén hordozója az oldalába varrt tapaszokat meghúzva tudja maga elé fordítani. A gyártó szerint ez nagyjából két másodpercet igényel - írja a hvg.hu.

Bár a különleges rendeltetésű hátizsákok megfelelnek a középiskolai tanulóknak, Koren aggodalmát fejezte ki abban a tekintetben, hogy esetleg túl nehezek lennének a kisiskolások számára, de hozzátette, hogy cége már dolgozik egy könnyített változaton, amely megfelel a kisebb gyerekek testfelépítésének is.

Golyóálló pajzsot kaptak ballagási ajándékként a diákok egy amerikai iskolában

Hátizsákra szerelhető ballisztikai pajzsot, vagyis golyófogót kaptak ballagásukra ajándékba egy philadelphiai általános iskola, a St. Cornelius nyolcadikos diákjai. A golyóálló pajzsot adományozó cég a tanárokra is gondolt, ők is kaptak a 25x30 centis, a hátizsákba illeszthető pajzsból. A gyártócég, az Unequal Technologies tájékoztatása szerint pajzsuk sokféle golyót megfog, és még a késszúrásnak is ellenáll.