szerző:
Eduline

Az élményszerű oktatásban áttörést ígérő alkalmazással jutott be egy magyar fiatalokból álló csapat a világ egyik legrangosabb fejlesztői versenye, a Microsoft Imagine Cup döntőjébe.

©

Megelevenednek a tankönyvi lapok az Eddie nevű okostelefonalkalmazásban. A telefon kamerája elé helyezve a tankönyvi illusztrációk animációban, videóban vagy egy térbeli modellben jelennek meg, amelyeket körbe lehet forgatni, alulról, felülről meg lehet őket vizsgálni.

Az Eddie kiterjesztett valósággal teszi élményszerűbbé, interaktívabbá és izgalmasabbá az általános iskolások tanulási folyamatát úgy, hogy ehhez nem kell átalakítani a meglévő tankönyveket. Finnországban már érdeklődnek is az alkalmazás iránt - írja a Microsoft közleményében.

©

Eddie „szülei” lelkes egyetemisták, akik – két vizsgaidőszak között – egy nemzetközi startup alapításába fogtak.

A vállalkozás vezető fejlesztője, Muhi Kristóf szerint nem kell mindenkinek értenie a számítástechnikához a csapatban: legalább ennyire fontos, hogy legyen, aki rálát a hazai oktatásra, ismeri a diákok látásmódját, igényeit, a tanítók fenntartásait, a valós igényeket és kihívásokat. Az Innobie tagjai között van dizájner, fejlesztő, modellező, egyikük pedig a kapcsolatteremtéssel foglalkozik.

Három alkalmazás, amivel játékosan tanulhattok nyelveket

Már sokszor ajánlottunk nektek olyan alkalmazásokat, amivel a nyelvtanulást könnyíthetitek meg játékosan. Most összeszedtünk ezekből hármat, amit a legjobbnak tartunk. Ha nyelvvizsgára készültök, nektek is érdemes kipróbálnotok őket. Doulingo Nem tudjuk elégszer ismételni mi sem, hogy nincs nyelvtanulós applikációs cikk Doulingo nélkül, és ez nem véletlen.