Vége a szavazásnak, megvan a legszebb vidéki egyetemváros

2

Tegnap éjfélkor lezárult a legszebb vidéki egyetemváros szavazás, több mint 21 000 ember szavazott az eltelt egy hét alatt, a győztes pedig hamar megszerezte a vezetést és a verseny végéig tartotta is.

Forrás: MTI

A szavazás első körében azt a húsz magyarországi várost gyűjtöttük össze, ahol van önálló felsőoktatási intézmény vagy egyetemi-főiskolai kar, és amelyek az ország legnépesebb települései közé tartoznak.

hirdetés
hirdetés

Mivel Budapesten rengeteg egyetem működik, a fővárosra most nem lehet szavazni.

A húsz város között van kétszázezer és ötvenezer lakosú is, van, ahol az ország legnagyobb egyeteme működik, máshol csupán egy egyetemi kar - de mindegyik város szépsége megérdemelhet egy szavazatot.

Összesen 21 425 ember szavazott érvényesen a lezárásig, a versenyt pedig 37%-kal Szeged nyerte. Második helyen végzett Miskolc 18%-kal, az utolsó pillanatban pedig dobogós helyezésre érkezett be Eger 12%-kal.

Jók vagytok irodalomból? Tudjátok, kinek a verséből idézünk?

A magyar irodalom nagy klasszikusaitól szedtünk össze egy-egy híres részletet. Ti felismeritek, hogy kinek a verséből származik az adott idézet?

hirdetés

Hozzászólások (2)

Coligny

Egy oktatással foglalkozó oldalon különösen fáj látni többször is, hogy "%-al".

Nem meglepő, Horthyék, Klebelsbergék elég alaposan beleépítették a városba az egyetemet, új, európaias stílusjegyekkel gazdagítva Szegedet, így az a várossal együtt szép, ahogyan annak szívében megbújik.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X