Ezt a matektesztet senki nem tudja megoldani: nektek menne?

Érdekes kvízre bukkantunk a BuzzFeeden: ezt a matektesztet 12 éves diákoknak állították össze tanárok, de egyik-másik kérdés a felnőtteken is kifog.

Forrás: pixabay

Némi angoltudásra szükségetek lesz a teszt kitöltéséhez. Összesen tizenkét kérdést kaptok, ezekre kell helyesen válaszolnotok - az eredményt azonnal megkapjátok.

hirdetés
hirdetés

Papírt és ceruzát használhattok - a BuzzFeed szerzője szerint szükségetek is lesz rá - számológépet azonban nem.

Itt próbálhatjátok ki a tesztet:

The Hardest Mental Maths Quiz You Will Ever Take

These questions are actually meant for 12 year olds but you won't believe it. All questions taken from the 2014 junior maths challenge paper.

Zseniális matekteszt: nektek menne fejben?

Lássuk, mennyire vagytok jók matekból. Emlékeztek az összes alapműveletre és számításra? Akkor itt az idő, hogy teszteljétek a tudásotokat ezzel a rövid, de annál tartalmasabb kvízzel. Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide! Bár az őszi félév már elkezdődött, több iskolában arra panaszkodnak: akadozik az állami e-napló bevezetése - derül ki a Magyar Nemzethez eljutott pedagógusi jelzésekből.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X