Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Felszabadítható-e egy háztartási gép? A legjobb robotos filmek, amiket látnotok kell

A mestersége intelligenciák annyira foglalkoztatják az emberiséget, hogy már a filmkészítés hajnalán vászonra vitték őket. Azóta számtalan alkotásba kerültek bele a robotok, köztük nehezen érthető, filozofikus filmekbe, látványos akciókkal operálókba, és szórakoztató művekbe is. Ez az a hét robotos film, amit szerintünk mindenképp érdemes megnéznetek.

 

Forrás: Universal Pictures
hirdetés
hirdetés

Ex Machina

Szerethet egy ember egy kétségtelenül vonzó emberi testbe bújtatott gépet? És a robot érezhet az ember iránt bármit? A robotokkal kapcsolatos legnagyobb kérdéseinket és félelmeinket dolgozza fel az Ex Machina című film, ráadásul teljesen közérthető formában.

 

Metropolis

A Metropolis a filmtörténet első világhírű alkotása, amiben robotok jelennek meg. Fritz Lang mesterművét 1927-ben mutatták be, és egy 2026-os, egyáltalán nem szép jövőt mutat be. Még van egy kevés időnk, hogy megakadályozzuk Lang vízióját, bár talán ilyen gyökeres változás nem fenyeget. Itt az egész filmet megnézhetitek.

Wall-e

Ki mondta, hogy súlyos társadalmi kérdéseket csak komoly filmek boncolgathatnak? A Wall-E nem csak egy esetlen, és szerethető lánctalpas, kidobásra ítélt robot vicces csetlés-botlásait mutatja be, hanem azt is, milyen veszélyes az, ha az emberek elidegenednek egymástól.

 

A kétszáz éves ember

Egy robot milyen szerepet tölthet be a társadalomban? Szabad entitás lehet egy háztartási gép? Isaac Asimov történetéből A kétszáz éves ember címmel készült film 1999-ben Robin Williams főszereplésével.

 

Star Wars sorozat

Vétek lenne kihagyni a listáról a Star Wars-t, amelynek a világában teljesen természetes szereplői a robotok a társadalmaknak. Ráadásul 3CPO és R2D2 évtizedek elteltével is a legismertebb robotkarakterek az egész világon.

A.I. - Mesterséges értelem

A film arról szól, hogy lehet-e több egy gép, puszta gépnél. A 21. századra eljut oda az emberigés, hogy gépekkel védi meg magát mindentől, ami eddig veszélyes volt, és a robotoknál is megjelenik az evolúció: egyes típusok érzelmekre is képesek.

 

Szárnyas fejvadász

Ridley Scott Philip K. Dick története alapján rendezte meg a Szárnyas Fejvadászt, ami azóta alapművé vált. A 2019-ben játszódó történet egy olyan világot mutat be, ahol az emberek elnyomják az emberi külsejű robotokat, akik ezért időről időre fellázadnak.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X