Semmiképp se ilyen munkahelyet válasszatok, mert az egészségetek is rámehet

Jól hangzik a rugalmas munkaidő, az ember könnyebben megszervezheti mellette az életét, de kutatások szerint komoly rombolást végezhet a szervezetben. Lehet, hogy jobb, ha inkább hagyományos időbeosztású munkahelyet választotok.

 

Forrás: pixabay.com
hirdetés
hirdetés

Bizonyára a legtöbb végzős vonzónak találja a rugalmas munkavégzést, ám egy professzor azt javasolja, hogy lehetőleg ne ilyen munkahelyet válasszatok.

Nagyon súlyos pszichológiai következményei lehetnek a rugalmas munkaidőben, legalábbis Gail Kinman, a University of Bedfordshire professzora szerint, aki erről az Independentnek beszélt.

A jól meghatározott munkaidő hiánya ugyanis egyfajta állandó készenléthez vezet, ami nem hogy csökkenti, de nagymértékben fokozza a stresszt, és így álmatlanságot, alkoholizmust és étkezési zavarokat is előidézhet.

Mivel a szervezet nem tud megfelelően pihenni non-stop készenlét esetén, így az érintettek gyakran alkohollal vagy rengeteg evéssel próbálják nyugtatni magukat.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X