Az űrkutatást népszerűsítené egy most nyílt kiállítás

Az űrrepülés technikáját és történetének legfontosabb fejezeteit bemutató interaktív tárlat nyílt csütörtökön a budapesti Millenáris parkban.

Forrás: pixabay.com

A Gateway to Space című kiállításon az érdeklődők az űrrepülésben használt számos felszerelés és eszköz - szkafanderek, űrrakéták, űrállomásmodulok - eredeti példányait és modelljeit tekinthetik meg, és kipróbálhatnak az űrhajósok kiképzése során használt szimulátorokat is.

hirdetés
hirdetés

"Remélem, hogy a tárlat bátorítani fogja a magyar fiatalokat, hogy minél többen lépjenek Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós nyomdokaiba" - mondta a tárlatot bemutató Mike Flachbart, az amerikai űr- és rakétamúzeum munkatársa.

A péntektől látogatható kiállítás az amerikai mellett bemutatja a szovjet-orosz űrtechnikát is, és különös hangsúlyt fektet az űrhajózás nemzetközi természetének megvilágítására.

A kiállítás Facebook-oldalát itt találjátok.

(x)

Hogyan lehetsz egyetemista, ha nincs 280 pontod?

A Metropolitan Egyetem lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 280 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás



hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X