szerző:
Eduline

Milyen teendőitek vannak a felvételi jelentkezés leadása után? Milyen határidőket kell betartani és mire kell figyelni? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Hamarosan újabb feladata lesz a felvételizőknek, ugyanis jövő héten kezdődik az online tájékoztatás és ügyintézés tavaszi része. Ez mit jelent pontosan?

Az E-felvételiben 2018. április 19-től folyamatosan nyomon követhetitek a rögzített adatokat, ellenőrizhetitek a feltöltött dokumentumokat és azok feldolgozottsági státuszát, valamint láthatjátok a vizsgaeredményeiteket, a felvételi pontjaitokat, majd pedig a besorolási döntésről szóló határozatot is.

Kik nem kapnak többletpontot az emelt szintű érettségiért?

Májusban kezdődik a 2018-as tavaszi érettségi szezon - mikor nem jár többletpont az emelt szintű érettségiért? Az emelt szintű érettségiért csak akkor jár 50 többletpont, ha a felvételiző olyan tantárgyból dönt a nehezebb vizsga mellett, amely a kiválasztott szakon kötelező vagy választható érettségi tárgy, és azon legalább 45 százalékos eredményt ér el.

Folyamatosan elérhető és letölthető lesz a nyilvántartásban szereplő személyes adatokat és jelentkezéseket összesítő jelentkezői státuszlap, valamint az eljárás végén a besorolási döntés is.

A hiánypótlásról és a besorolási döntésről külön tájékoztató e-mailt kaptok, ezért fontos, hogy folyamatosan figyeljétek a jelentkezéskor megadott e-mail postafiókotokat.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

2018-ban felvételiztek? Ezeket a határidőket nem szabad elfelejteni

Elindult a 2018-as felvételi, itt találjátok a legfontosabb határidőket és dátumokat. A 2018-as felvételi jelentkezési határideje: 2018. február 15. Az elektronikus jelentkezési lap hitelesítésének határideje: 2018. február 20. Online tájékoztatás a jelentkezéssel kapcsolatos információkról, pontszámokról: 2018. április 19-től A hiánypótlási felszólítás kiküldése: 2018. június 27-ig A dokumentumpótlás és a szaksorrend módosításának határideje: 2018.