Érettségi-felvételi Eduline

Mennyibe kerül egy diploma vidéken és a fővárosban?

Elolvasom

Figyelünk a tandíjra, tudomásunk van az albérletek áráról, minden más költségtényezőt pedig figyelmen kívül hagyunk pályaválasztáskor. A diákok hosszú távon gondolkodnak, és az egyetemi költségek lefaragása érdekében nem szeretnék a karrierjüket kockáztatni. De mennyibe kerül valóban egy diploma? Van-e különbség a vidéki és a fővárosi diákélet költségei között?

Érettségi-felvételi Edupress

Pótfelvételi időszak - a diákok reménykedők

Elolvasom

A diákok 68 százaléka bízik benne, hogy az érettségi évében felvételt nyer az egyetemre, mindössze 3 százalékuk gondolja úgy, hogy egyáltalán nem lesz képes bejutni felsőoktatási intézménybe - derül ki a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) diákok körében végzett országos középiskolai kutatásából.

Érettségi-felvételi Edupress

A felsőoktatási ponthatárok megállapításának módja

Elolvasom

A felsőoktatási felvételi eljárás végén, július 24-én állapítják meg a felsőoktatási intézményekben meghirdetett szakokra vonatkozó ponthatárokat. A központi informatikai rendszer biztosítja, hogy az ország legjobb képességű diákjait vegye fel a felsőoktatás az általuk kiválasztott, preferált intézményekbe, szakokra.

Érettségi-felvételi Szomor Bence

e-felvételi: fából vaskarika?

Elolvasom

Lehet az őserdőben kerékpározni, de gyalog gyorsabb. A sokat kritizált e-felvételi rendszer alapvetően tökéletes, csupán a túlnyomó többség számára jelent értelmetlen vesződséget. Cikkünkben megvizsgáltuk, kik és milyen motiváció által vezérelve választották az elektronikus ügyintézést, illetve, hogy mennyiben könnyítette meg mindez az ő életüket.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi ponthatárok 2008 - cikksorozat

Elolvasom

2008. július 24-e sorsforduló lesz sok ember életében. Ekkor dőlnek el a 2008-as felvételi ponthatárok és aznap fog kiderülni, kit hova vettek fel. Az Eduline cikksorozatával segíteni próbál diákoknak és szülőknek eligazodni a felvételik, a felsőoktatás, a ponthatárok és a lehetőségek között. Természetesen a cikksorozaton belül mi is közzé tesszük a ponthatárokat és tippeket adunk, mi legyen a következő lépés, ha mégsem jött össze az eredeti elképzelés.

Érettségi-felvételi Eduline

Pótfelvételi meghirdetések

Elolvasom

Előfordulhat, hogy valakit nem vesznek fel egyetlen általa megjelölt képzésre sem. Ez esetben lehetősége van a pótfelvételi eljárásba való jelentkezésre. A pótmeghirdetések előreláthatólag 2008. július 26-án jelennek meg. Ezekre augusztus 13-ig lehet jelentkezni. A pótfelvételin természetesen azok is részt vehetnek, akik nem felvételiztek még 2008-ban.

Érettségi-felvételi Edupress

Már megtekinthetők a felvételi részpontszámok

Elolvasom

A felsőoktatási felvételi ponthatárok hivatalos közzétételére előreláthatólag július 24-én este a www.felvi.hu-n kerül sor, de a weboldalon a jelentkezők saját pontjaikat már megtekinthetik. A ponthatár-megállapítást követően az Oktatási Hivatal, illetve - felvétel esetén - az illetékes felsőoktatási intézmény a jelentkezőket levélben is értesíti -adta hírül az Educatio Kht.