szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen feladatok voltak a középszintű németérettségiben? Hogy kellett megoldani az olvasott szövegértést, a nyelvhelyességet és az íráskészséget mérő feladatsorokat? Most megnézhetitek a mai vizsga nem hivatalos megoldásait egy helyen. A német érettségi feladatok nem hivatalos megoldásához nyújtott segítséget, köszönjük a Hágeni Távegyetem Budapesti Távtanulási Központnak.

Nézzétek meg, jól oldottátok-e meg a németérettségi szövegértési részét

Középszintű németérettségi: ilyen válaszokat kellett adni a nyelvhelyességi részben

Mutatjuk, hogy kellett megírni az íráskészség feladatrész leveleit - megoldások egy helyen

A középszintű németérettségi hallott szövegértési feladatsorát is megnézhetitek, de ezt már megoldások nélkül.

szövegértési feladatoknál több iskolai téma is előkerült a vizsgán, a második, a nyelvhelyességi feladatsorban pedig nagy hangsúlyt fektettek a környezettudatosságra, egészségmegőrzésre. Az íráskészséget mérő feladatoknál álláshirdetésre kellett jelentkezniük, valamint reagálniuk kellett egy fórumbejegyzésre négy irányított kérdés alapján. Ebben a feladatban a saját véleményüket is meg kellett írniuk a vizsgázóknak.

A németérettségin egy 4 részből álló feladatlapot kellett kitölteniük a diákoknak, amire középszinten 180, emelten pedig 240 percük volt. A vizsga olvasott szövegértési, nyelvhelyességi, hallott szövegértési és íráskészség részből állt.

A németérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok:

2020-as németérettségi: minden infó percről percre

Ma a németérettségivel zárjuk az idei érettségi szezon első hetét. Ha szeretnétek elsőként értesülni a feladatokról és a megoldásokról, akkor tartsatok velünk, mivel ma is percről percre tájékoztatunk benneteket. A német érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a Budapesti Távtanulási Központnak.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.