szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Különórák szervezéséről, diákok napi rutinjáról szerte a világban és egy focistás interjúszöveget kaptak a diákok a középszintű német első feladatrészében. A német érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a Hágeni Távegyetem Budapesti Távtanulási Központnak.

A világ külnböző országaiban élő diákok napi rutinjáról, interjút egy focistával, és egy különórák szervezéséről szóló szöveget kaptak a diákok a németérettségi első, szövegértéses feladatrészében. A három szöveg viszonylag hosszúnak számít a feladatsorban, a tavalyihoz képest főleg, ahol bár négy darab, de rövidebb szöveget kaptak az érettségizők.

A középszintű németérettségi 180 perces és négy részből áll. Az első részben az olvasott szövegértésre 60 percet, a nyelvhelyességre pedig 30 percet kapnak a diákok. Ezt egy 15 perces szünet követi. A vizsga második részében 30 perc van a hallott szöveg értésére, 60 pedig az íráskészségre.

A németérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok:

2020-as németérettségi: minden infó percről percre

Ma a németérettségivel zárjuk az idei érettségi szezon első hetét. Ha szeretnétek elsőként értesülni a feladatokról és a megoldásokról, akkor tartsatok velünk, mivel ma is percről percre tájékoztatunk benneteket. A német érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a Budapesti Távtanulási Központnak.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.