szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Várhatóan január 23-án hirdetik ki a keresztféléves ponthatárokat, a háttérben pedig már zajlik a beküldött dokumentumok, módosító kérelmek feldolgozása - írja a Felvi.

A január 9-ig leadott kérelmek és benyújtott dokumentumok feldolgozása folyamatosan zajlik, egészen a január 23-i ponthatár-megállapítást megelőző napokig - írja a Felvi.

A felvételi összpontszámok a feldolgozottság függvényében alakulnak. Így ha egy újonnan feldolgozott dokumentum hatással van a jelentkezői összpontszámra, a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban - teszik hozzá.

Az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjában nézhetitek meg az egyes jelentkezési helyeiken számított felvételi összpontszámotokat és annak részleteit.

Az Oktatási Hivatal minden jelentkező esetében ún. besorolási döntést hoz, az erről szóló határozat elérhetőségéről pedug e-mailben értesítenek majd benneteket legkésőbb 2020. január 25-ig.

A besorolást nyert jelentkezőnek az érintett felsőoktatási intézmény úgynevezett felvételi határozatot küld, és tájékoztatja a felvetteket az egyetemi beiratkozás helyéről, idejéről és az ezzel összefüggő teendőkről is.

Keresztféléves felvételi: mi jön a ügyintézési időszak után?

Tegnap véget ért a 2020-as keresztféléves felvételi ügyintézési időszaka. Most összeszedtük, milyen fontos teendők vagy határidők várnak a felvételizőkre.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.