szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még nem tudjátok, milyen szakra felvételizzetek? Összegyűjtöttünk három pályaválasztási tesztet, amely segíthet a döntésben.

Mielőtt belekezdenétek, szólunk, hogy néhány tesztnél némi angoltudásra szükségetek lesz.

Az első tesztben 63 állításról kell eldöntenetek, hogy mennyire igaz rátok, majd az eredményben megnézhetitek, hogy mely szakterületek, hivatások illenek hozzátok a legjobban, illetve a legkevésbé.

Ebben a tesztben tizenöt képsozat alapján kell eldöntenetek, melyik tevékenységet végeznétek a legszívesebben, milyen típusú munkában dolgoznátok szívesen. A teszt végén csak az életkorotokat, végzettségeteket (ha van) és a nemeteket kell megadnotok, miután végeztetek, megnézhetitek, milyen a személyiségtípusotok, és milyen munkakörök illenek hozzátok.

Ezzel a teszttel kideríthetitek, hogy milyen munkahelyi értékeket (például a függetlenséget, a stabilitást vagy a hatalmat) mennyire tartjátok fontosnak. Ezzel pedig arról tudhattok meg többet, hogy milyen hivatás illene legjobban a személyiségetekhez és érdeklődésetekhez.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal oldalán több pályaválasztási tesztet is találtok, ezeket regisztráció nélkül, gyorsan kitölthetitek. Van köztük tantárgyi érdeklődésre, munkamorálra vonatkozó teszt is, sőt olyan is, amely konkrét munkakört javasol.

Így találhatjátok meg a tökéletes szakot: három lépés felvételizőknek

Február 15-ig jelentkezhettek az egyetemek és főiskolák szeptemberben induló képzéseire. De mi a helyzet akkor, ha még kicsit tanácsatalanok vagytok, melyik szakot vagy éppen melyik egyetemet válasszátok? Mutatjuk, hol találtok meg mindent a felvételiről.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.