szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány többletponttal számolhattok, ha egy idegen nyelvből nyelvvizsgát és emelt szintű érettségit is tesztek? Itt vannak a szabályok.

A felsőoktatási felvételi tájékoztatója külön felhívja a figyelmet arra, hogy ha egy idegen nyelvből nyelvvizsgát és emelt szintű érettségit is szereztek, csak az egyikért kaptok majd többletpontot.

Mindig a felvételiző számára több pontot adó jogcímet veszik figyelembe, ez ebben az esetben az emelt szintű érettségi – hiszen a B2-es, komplex nyelvvizsga 28, a C1-es 40, az emelt szintű érettségi pedig 50 többletpontot ér az egyetemi-főiskolai felvételin.

Ha emelt szinten érettségiztek valamiből, akkor itt elolvashattok mindent a legfontosabb szabályokról. A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Emelt szinten érettségiztek? Itt van minden pontszámítási szabály, amit ismernetek kell

Ezeken a szakokon kötelező az emelt szintű érettségi, vannak felvételizők, akik megúszhatják ezt a vizsgát? Hogyan kell kiszámolni a pontokat és milyen tételek vannak az egyes tantárgyakból? Fontos kérdésekre válaszolunk.