szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ingyenes alkalmazásokat kerestek, amelyek segítenek felkészülni az érettségire? Néhány napja több olyan appot mutattunk nektek, amelyekkel buszon/vonaton/szünetben tanulhattok. Most ajánlunk még négy ingyenes alkalmazást.

MatematicA + történelem, magyar, kémia, biológia

Ezzel a magyar alkalmazással a matematika-, a magyar-, a töri-, a biológia-, illetve a kémiaérettségire készülhettek. Az app korábbi évek feladatsorait tartalmazza évenkénti és tartalom szerinti bontásban, de akár vegyes feladatsorokat is kérhettek. A feladatok alatt a „javítókulcs” ikonra kattintva megnézhetitek a megoldásokat.

Extra: az érettségin kívül OKTV-hez és PISA-méréshez is találtok gyakorló feladatokat. Pozitívum, hogy a két tanítási nyelvű iskolákban tanulókra is gondoltak, a kérdéseket – az angol és német nyelv mellett – többek között francia és spanyol fordításban is megkaphatjátok.

Töri Mánia - magyar történelemkvíz

Ezzel az alkalmazással tesztelhetitek a történelemtudásotokat – a honfoglalástól a Kádár-korszak végéig. Az alkalmazás a középiskolai tankönyv alapján készült, ezért jó választás, ha a történelemérettségire készültök.

A „Tételek” menüpont alatt kiválaszthatjátok, hogy mely témák kerüljenek bele a tesztbe. Témánként is ellenőrizhetitek a tudásotokat, de akár kevert kvízeket is kérhettek. A kvízekben feleletválasztós és igaz-hamis kérdéseket kell megválaszolnotok.

Angol nyelvtani gyakorlatok

Ezzel az alkalmazással a nyelvtani tudásotokat fejleszthetitek. Lehetőségetek van külön-külön nyelvtani feladatsorok megoldására – Present Simple, Past Simple, Future Simple, Infintive stb. Ezen kívül vegyes feladatsorokkal is tesztelhetitek magatokat.

Az applikáció több mint ötezer feladatot kínál, a kérdések megválaszolása után azonnal megjelenik a megfejtés, illetve rövid magyarázatot is kaptok az adott nyelvtani szabályról.

Német nyelvtan - Learn German Dativ Akkusativ

Ebben az alkalmazásban a német főnévragozást gyakorolhatjátok. A feladatok a tárgyas, a birtokos és a részes eset megértésében segítenek. Egy-egy teszt tíz feladatból áll. A feladványok után egyből kiderül, hogy sikerült-e helyesen válaszolnotok.

Így gyakorolhattok az érettségire: négy ingyenes alkalmazást ajánlunk

Ha idén érettségiztek, ezek az ingyenes alkalmazások sokat segíthetnek a felkészülésben. Gyakoroljatok a középszintű matematika, történelem, angol vagy német érettségire ezekkel az appokkal.