szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha idén érettségiztek, ezek az ingyenes alkalmazások sokat segíthetnek a felkészülésben. Gyakoroljatok a középszintű matematika, történelem, angol vagy német érettségire ezekkel az appokkal.

Az alkalmazások feladatai nem csupán hasonlítanak az előző évek érettségi feladványaira, hanem ténylegesen az elmúlt 14 év vizsgáiból lettek összeválogatva.

Matek

©

Ebben az app-ban olyan 30 pontos teszteket tölthettek ki, amelyek a matek érettségi első részéhez hasonlítanak. A legtöbb feladatnál megnézhetitek a magyarázatokat és a megoldáshoz szükséges képleteket is. A befejezett tesztsorokra pontokat kaptok és ezekről az alkalmazás statisztikát is vezet nektek. Az app egyik előnye, hogy a feladatsorokat tetszőleges sorrendben lehet kitölteni, illetve bármikor újra kezdhetitek őket. Az alkalmazást innen tölthetitek le.

Történelem

Az alkalmazás a korábbi évek érettségi vizsgáiból állít össze tesztsorokat, amelyek a töri érettségi első feladatlapjához hasonlítanak. Ebből adódóan egy-egy feladatsor 50-50 pontos. Egyes feladványokhoz forrásokat is kaptok – ezeket a képernyő közepén találjátok egy jobbra-balra mozgatható sávban. A matematika app-hoz hasonlóan, ebben az alkalmazásban szintén tetszőleges a kitöltési sorrend, illetve a befejezett tesztsorok pontszámaiból statisztika készül. Az appot itt tölthetitek le.

Angol

©

Ebben az alkalmazásban kiválaszthatjátok, hogy az angol érettségi melyik részére szeretnétek készülni. Külön-külön feladatlapokat kérhettek az olvasott szövegértés, a nyelvhelyesség és a hallott szöveg gyakorlásához. Ezen kívül vegyes feladatsorok kitöltésére is van lehetőségetek, ami az érettségihez hasonlóan tíz feladatból áll – négy olvasott szövegértésből, és három-három nyelvhelyességből, illetve hallott szövegértésből. A kombinált feladatlapok eredményeit az alkalmazás az érettségi pontozási rendszere szerint számolja – az olvasás és a hallott szövegértés 33-33 pontnak, míg a nyelvhelyességi rész 18 pontnak felel meg. Az app itt is külön statisztikákákat készít a különböző vizsgarészek eredményeiről. Itt kipróbálhatjátok.

Német

A német érettségire felkészítő alkalmazás az angol app-pal megegyező módon működik. Ebben is tudtok a külön részekre gyakorolni, de akár kombinált feladatsorokat is kitölthettek. A pontozási rendszer szintén azonos. Az alkalmazást innen tölthetitek le.

Egy újabb remek alkalmazás, amellyel a kiejtést is gyakorolhatjátok

Appajánlónkban most egy olyan alkalmazást mutatunk, melyben az angol kiejtést és hallásértést gyakorolhatjátok.