Ez a szak a legnépszerűbb a természettudományi képzések között 2018-ban

Hányan jelentkeztek a 2018-as felvételin a természettudományi alapszakokra? Melyek a legnépszerűbb alapképzések? Itt találjátok az összes és az első helyes jelentkezők számát népszerűség szerint.

Forrás: MTI Fotó: Bugány János

Összesen 5254-en jelentkeztek természettudományi képzésre 2018-ban, ebből 2879-en jelöltek meg valamilyen képzést első helyen. Az alapszakok közül messzemenően a biológia a legnépszerűbb képzés, közel kétezren jelölték meg a jelentkezési lapon, habár első helyre csak 714-en  sorolták ezt a képzést. A következő táblázatban megnézhetitek, hányan szeretnének bejutni a természettudományi alapszakokra.

hirdetés
hirdetés
Képzés Összes jelentkező Első helyes jelentkezők
biológia 1830 714
kémia 589 190
matematika 527 246
földrajz 494 235
fizika 446 243
földtudományi 334 151
környezettan 294 58

Előzetes központi ponthatárt a felsoroltak közül nem húztak idén.

A felvételi ponthatárt a különböző szakokon a jelentkezők által szerzett összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb szempontok figyelembevételével várhatóan 2018. július 25-én határozzák meg.

A tavalyi (2017-es) hivatalos ponthatárokat itt nézhetitek meg, természetesen konkrét egyetem képzésére keresve. További képzések előzetes ponthatárairól pedig itt olvashattok.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Mi vár a felvételizőkre a következő napokban?

Végéhez közeledik a felvételi eljárás, hamarosan kihirdetik a ponthatárokat: jelenleg a július 11-ig beküldött dokumentumok, módosító kérelmek feldolgozása zajlik. A 2018. július 11-ig leadott kérelmek és benyújtott dokumentumok feldolgozása folyamatosan zajlik, egészen a július 25-i ponthatár-megállapítás előtti napokig. A felvételi összpontszámok a feldolgozottság függvényében alakulnak (ezt a Dokumentumok menüpontban lehet ellenőrizni) - írja a felvételi tájékoztató.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X