Hogyan vonhatják vissza az idén felvételizők a jelentkezési kérelmet?

Jelentkeztetek valamelyik egyetemre vagy főiskolára, de meggondoltátok magatokat, és visszavonnátok a felvételi kérelmet? Mutatjuk, mit kell tennetek.

Forrás: Stiller Ákos

Július 11-ig lehet pótolni a felvételihez szükséges dokumentumokat, változtatni a megjelölt szakok sorrendjén és visszavonni jelentkezési helyet vagy helyeket – hívja fel a figyelmet a Felvi.

hirdetés
hirdetés

„Amennyiben a jelentkező visszavonja valamely jelentkezési helyét, annak újbóli aktiválására később már nincs lehetőség! Visszavont jelentkezés helyett sincs lehetőség új jelentkezési hely megjelölésére. A visszavonás végrehajtásakor körültekintően járjon el, és csak azt a képzést jelölje meg, amelyet ténylegesen törölni szeretne” – írják.

Fontos, hogy a befizetett eljárási díjat akkor sem igényelhetitek vissza, ha visszavonjátok a jelentkezéseteket.

„A jelentkezési helyek visszavonása – kizárása – nem számít sorrendmódosításnak, arra ettől függetlenül van lehetőség. A visszavont jelentkezési helyeket nem szükséges sorrend-módosítási kérelemmel hátrébb helyeztetni” – teszik hozzá.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ezen a júliusi estén tudják meg a felvételizők, bekerültek-e az egyetemre

Mikor derül ki, melyik egyetemre vagy főiskolára kerültök be a 2018-as felvételin? A különböző szakokon - a jelentkezők által szerzett összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb szempontok figyelembevételével - várhatóan 2018. július 25-én határozzák meg a felvételi ponthatárokat. A Felvi arra is felhívja a figyelmet, hogy az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre ún.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X