Ezt a táblázatot minden felvételizőnek meg kell néznie, ha mesterszakra jelentkezik

Mesterszakra felvételiztek? Nem mindegy, milyen diplomátok van.

Forrás: pixabay.com

Ha mesterszakon szeretnétek folytatni a tanulmányaitokat, érdemes megnézni, hogy a választott szakon milyen előzetes feltételek, azaz bemeneti követelmények vannak. 

hirdetés
hirdetés

Mesterképzésre csak az a jelentkező kerülhet be, aki oklevelet szerzett, az oklevél-igazolás csak a felvételi eljárásban való részvételre jogosít fel. Ha mesterképzésre felvételiztek, fontos, hogy tudjátok, a diploma önmagában még nem feltétlenül elegendő ahhoz, hogy a kiválasztott MA- vagy MSc-képzésre bekerüljetek.

Ha olyan oklevéllel rendelkeztek, amely nem teljes kreditértékkel számítható be, a mesterképzést meghirdető felsőoktatási intézmény kreditelismerési eljárást indít, megvizsgálja, hogy a korábban megszerzett kreditjeitekből hány szakterületi kredit ismerhető el (vagyis hány olyan tantárgyatok volt, amely a mesterképzés szakterületéhez kapcsolódik).

Ha a jelentkező korábbi tanulmányai alapján nem ismerhető el a képzési és kimeneti követelményekben minimálisan meghatározott szakterületi kredit, akkor nem kerülhettek be a kiválasztott mesterszakra.

A mesterképzési szakokra vonatkozó egyes bemeneti követelményeket ebben a táblázatban találhatjátok.

Itt a lista: ezekhez az alapszakokhoz kell alkalmassági vizsga

Egyetemre készültök, de nem tudjátok, hogy a választott szakon van-e alkalmassági vizsga vagy felvéteteli elbeszélgetés? Nemcsak a mesterszakoknál, néhány alap- és osztatlan képzésen is figyelni kell erre. Jó néhány alap- és osztatlan szakon is előírják az alkalmassági vizsgát vagy a felvételi elbeszélgetést.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás



hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X