Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Folyamatosan csökken az érettségizők száma, 2017 a mélypont

Az elmúlt 12 évben egyszer sem volt olyan alacsony az érettségizők száma, mint az idén.

Forrás: MTI

Mint az az alábbi adatokból is látszik, 2005 óta idén érettségizik a legkevesebb diák.

hirdetés
hirdetés

Akogy arról már korábban is beszámoltunk, a kormány szeretné a diákokat a gimnáziumi oktatás felől a szakgimnáziumi és szakiskolai oktatás felé terelni, hogy ezzel a jelenlegi hiányszakmák pótlását lehetővé tegyék - ez alighanem az érettségizők számnak további csökkenését hozza majd magával.

2019-től megint kiszúr a diákokkal a kormány: miért baj, ha kötelező lesz a felvételi?

"A közoktatás az egy közszolgáltatás. Magyarországon szabad iskolaválasztás van, mindenkinek lehetősége van oda menni, ahova akar. A szabad iskolaválasztás eltörlése pedig nonszensz" - nyilatkozta Radó Péter oktatáspolitikai elemző az Eduline-nak a kötelező középiskolai felvételiről. "Azért csinálja ezt a kormányzat, mert szeretné átáramoltatni a gyerekeket az általános képzésből a szakképzésbe.


hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X